Den gode søvn - Det fundamentale i barnets udvikling samt roden til en funktionel familie. Starten på et nyt eventyr Det er nemt at spotte forældrene til en nyfødt: De ligner nogen som er meget trætte,

Starten på et nyt eventyr

Det er nemt at spotte forældrene til en nyfødt: De ligner nogen som er meget trætte, men på samme tid ser de også utrolige lykkelige ud;) Hver eneste dag må nybagte forældre give afkald på en god nats søvn, og dermed plads til permanent søvnmangel - ihvertfald for en tid.

 

Nyfødte babyer har en helt anderledes døgnrytme i forhold til voksne, hvor de ikke har samme forhold til dag og nat som voksne har. Derudover har små nyfødte ofte brug for mad, nogle gange hvert 20´ende minut ;) Helt små børn sover ofte mellem 16-20 timer i døgnet, og det er ikke altid de vælger at sove ret meget i løbet af natten.

 

I barnets første måneder tilpasser forældrene sig den lilles behov, og det resulterer i at hele hjemmelivet ofte bliver vendt på hovedet. Dette er ganske naturligt, og med tiden vil alle tingene tilpasse sig naturligt til den nye rytme for hele familien, specielt når vi griber ud efter afprøvede metoder.

 

Tæt på mor

For en nyfødt og en lille baby er det første leveår det vigtigste at være sammen med et andet menneske. Allerhelst hos moderen eller andre tætte familiemedlemmer. Varme, putten og beroligende lyde som minder dem om tiden inde i deres mors mave, ikke for stærkt lys, konstant mælkeforsyning, en tør ble og vuggende bevægelser - er de grundlæggende behov som er nødvendige for at give babyen følelsen af sikkerhed og komfort.

 

Summende ro

Ifølge Harvey Karps teori, en verdenskendt expert i pædagogik samt børns udvikling, er summen af de fem elementære principper, den korrekte udvikling for en nyfødt og en baby. De resterende 4 er at putte, en korrekt sovestilling, at blive vugget og at sutte.

 

Hvid samt lyserød støj, hjælper den lille baby med at falde i søvn, og at fastholde dem i en behagelig søvn, allerede fra fødslen.

 

Til forældrenes hjælp hjælper de små summende bamser, ved at udsende lyde der er med til at  berolige små børn - hvid og lyserød støj, hjertebanken, blide lyde fra bølger og regn. Alle disse lyde minder de små om den tid de tilbragte i deres mors mave. De fleste nyfødte og små babyer falder hurtigt i søvn med MyHummy bamsen ved deres side. Dette er et usædvanligt rørende syn for de observerende, og er samtidigt med til at give forældrene en kæmpe lettelse, som dermed giver dem mulighed for at sove igennem og være udhvilet til den næste dag. En udhvilet forældre er derfor en glad og rolig forældre, som hermed får nemmere ved at varetage alle de behov baby har brug for.